Sarichioi, Lipovenen, Uspenia, Pensiunea, Poarta Apelor, La Cupric, Camping, Zorile Albe, Chettusia, Constanta, Mamaia, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Costinesti, Mangalia, Donau, Donaudelta, Gura Portitei, Mila 23, Murighiol, Sulina, Tulcea, Karper, Meerval, Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasud, Botosani Braila, Brasov, Buzau, Calaras, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedint, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea
     

XXX

:Sarichioi het startpunt voor een fantastische vakantie in de Donau Delta

Vanuit Sarichioi worden visvakanties georganiseerd naar unieke plekjes in de Donaudelta, waar de karpervisser in alle rust zijn tentje kan opslaan, zijn barbecue kan opstellen en dan een week of langer daar zijn geliefde sport kan bedrijven. Regelmatig komt de boot voorbij om de wensen van de visser en/of zijn familie te noteren en voor de benodigde zaken zorg te dragen.

Sarichioi omvat de volgend dorpen: Sarichioi, Sabangia, Zebil, Visterna en Enisala.

Het heeft een oppervlakte van 28.238 ha.

De bevolking bestaat voor 45% uit russich sprekende Roemenen die afstammen van Russen welke in vroeger tijden de Donau zijn overgestoken om in het veel rijkere Roemenië een bestaan op te bouwen. Zij hebben hun eigen godsdienst meegenomen en belijden deze volgens de oude rythe. Zij worden aangeduid met de naam Lipovenen. De voornaamste bron van inkomen is altijd de visserij geweest. Nu het meer "Lacul Razim" aan een consessie-houder is uitgegeven zoekt de bevolking naar andere vormen van bestaan.

Op een afstand van nog geen half uur varen vindt u een grote pelikanen kolonie.

In opkomst is nu het toerisme, vooral omdat Sarichioi in open verbinding staat met de Donaudelta en aan de andere kan van het meer met de Zwarte Zee. Zowel de Dounadelta als het meer zijn beschermd natuurgebied.

 

   
 

Voor de Roemenië website klik op de landkaartFişier:România Judeţe.jpg