Sarichioi, Lipovenen, Uspenia, Pensiunea, Poarta Apelor, La Cupric, Camping, Zorile Albe, Chettusia, Constanta, Mamaia, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Costinesti, Mangalia, Donau, Donaudelta, Gura Portitei, Mila 23, Murighiol, Sulina, Tulcea, Karper, Meerval, Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasud, Botosani Braila, Brasov, Buzau, Calaras, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedint, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea
     

Avat                                              

Avatul este denumirea unei grupe de peşti care fac parte din familia Cyprinidae. Această grupă cuprinde ca. 1.500 de specii de peşti care au o lungime între 80 şi 120 cm.

Caracteristic grupei este lipsa dinţilor, gura largă cu comisura gurii care ajunge până sub ochi, sunt peşti cu o carne apreciată. Tineretul nu este paşnic hrănindu-se cu larve de insecte, moluşte şi viermi. Dar pe măsură ce avansează în vârstă cu toate că este lipsit de dentiţie devine peşte răpitor atacând peştii mai mici.

Perioada depunerii icrelor are loc între lunile aprilie şi iulie.

Avatul este un peşte de apă dulce, care trăieşte în apele curgătoare din Europa Centrală şi Europa de Est ajungând până la Volga. Limita de sud arealului de răspândire fiind Dunărea, limita de vest Rinul, spre nord ajunge până în sudul Suediei şi Finlandei iar limita de est fiind Volga. Prin construirea canalului Main-Dunăre a început să se răspândească şi în Europa de Vest. Avatul este un peşte care vânează în apropiere de suprafaţă, preferă apele repezi. In Germania care este limita de vest a arealului său de răspândire este considerat ca un peşte periclitat pe cale de dispariţie.