Sarichioi, Lipovenen, Uspenia, Pensiunea, Poarta Apelor, La Cupric, Camping, Zorile Albe, Chettusia, Constanta, Mamaia, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Costinesti, Mangalia, Donau, Donaudelta, Gura Portitei, Mila 23, Murighiol, Sulina, Tulcea, Karper, Meerval, Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasud, Botosani Braila, Brasov, Buzau, Calaras, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedint, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea
     

 Salată uşoră cu betisoare                         
      
de crab și mar



Ingrediënten die nodig zijn

voor het recept:

  • 4 aardappelen, 
  • 1 ui, 
  • 200 gram zeekrab snippers, 
  • 1 appel, 
  • 4 eieren, 
  • zout en peper rnaar smaak,

voor het marineren van de uien:

  • een lepel azijn, 
  • 50-70 ml water, 
  • gemalen peper.

Uit de hoeveelheid ingrediënten haalt u  4  porties.

Bereidingstijd 30 min.

Bereidingswijze:

1) We koken de eieren en de aardappelen in 10 min. De schoongemaakte en gesnipperde ui marineren we met bovengenoemde ingrediënten.

2) We reinigen alle ingrediënten en bereiden die voor (eieren, aardappelen, geschilde appel en doen die door de rasp) en leggen die in lagen in de volgende volgorde:

  • aardappelen met een beetje zout, daarover doen we eetlepel mayonaise en verdelen die met een met koud water natgemaakt mes.
  • de ui goed ontdaan van water
  • de appel en opnieuw 2 eetlepels mayonaise en die goed verspreiden
  • de klein gesneden krabsnippers
  • het eiwit en opnieuw wat mayonaise
  • tenslotte het geraspte eigeel

we versieren het geheel met krabsnippers en blaadje selderij.