basketbal in roemenie 

Het Europees kampioenschap basketbal vrouwen 2015 was het 35e Europees kampioenschap basketbal vrouwen. Het wordt ook FIBA EuroBasket 2015 genoemd. Het kampioenschap werd gezamenlijk georganiseerd door Hongarije en Roemenië. Voor Hongarije was het de vijfde maal dat het als organisator optrad (na het EK 1950EK 1964EK 1983 en EK 1997), voor Roemenië was het de tweede maal (na het EK 1966)

handbal in roemenie 

Het 4de Europees kampioenschap handbal vrouwen vond plaats van 8 december tot 17 december 2000 in Roemenië. Twaalf landenteams namen deel aan de strijd om de Europese titel. Titelverdediger Noorwegen moest genoegen nemen met de zesde plaats in de eindrangschikking

voetbal in roemenie 

De Liga 1 is de hoogste voetbaldivisie in Roemenië. Tot het seizoen 2006/07 heette de competitie Divizia A.

In deze competitie spelen achttien clubs waarvan de nummers 16, 17 en 18 degraderen naar de Liga 2. Uit de Liga 2 promoveren de beide nummers 1 en de winnaar van de play-off tussen de beide nummers twee. Zoals de Roemeense voetbalbond er nu voor staat op de UEFA-coëfficiëntenranglijst plaatsen de kampioen en de nummer twee zich voor de (voorronden van de) UEFA Champions League en. De nummers drie, vier en vijf en de winnaar van de FRF Cup plaatsen zich voor de voorrondes van de UEFA Europa League.

 

hockey in roemenie

/

hockey is niet bekend in roemenie 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb